lauantai 20. syyskuuta 2014

Valtakunnallinen Sanataideviikko 22-28.9.2014


Kuva: Tibu Borgstén

SANATAIDEVIIKOLLA..

Meidän luokkamme on valmistautunut sanataideviikkoa varten. Olemme jo jokainen kirjoittanut ja kuvittanut oman runon. Olemme myös maistelleet sanoja ja lauseita eri tunteiden värittäminä. Olemme harjoitelleet tarinanpunontaa yhteistoiminnallisesti. Olemme valinneet kirjastosta kirjan, jonka saamme lukea itsekseen.


Tutustumme alkavan viikon aikana erilaisiin tehtäviin sanataiteen sisällä. Luemme, maistelemme, kirjoittelemme ja keräilemme eri aistien avulla erilaisia sanoja, joista suunnittelemme ja toteutamme yksin, pareittain ja ryhmässä tuotoksia. Laitan tähän linkin Runoraitin sekä Hannele Huovin sivuille, josta voi nopeasti löytää runoja. Niitä voi vaikka ensin lukea ääneen ja niistä voi keskustella. Mielestäni on tärkeää muistaa, että kaikki lapset eivät koe runoutta omakseen, joten muista aina kuljettaa sanataiteen sisällä rikkaasti erilaisia kirjallisuuden muotoja sekä työmuotoja. Draamapedagogina suosittelen kokonaisvaltaista läehstymistapaa kaikkiin kirjoitelmiin käytettäväksi. Se avaa monenlaisia ikkunoita rikkaalla tavalla...


Hannele Huovin tuotantoa: 

Kuvaamme ja tuomme viikon aikana tehdyt työt tänne. Mukaan on lupautunut myös kaksi muuta koulua sekä omasta koulustamme muutama muu luokka.


Sanataideterveisin: Tibu Borgstén

http://www.ordkonst.fi/Site/Data/279/Files/Sanataideviikko%20ordkonstveckan%202014.pdf

1 kommentti:

  1. Muistattehan, että jos lähetätte sähköpostiini tuotoksia voin julkaista vain ne jossa on myös myönnetty lupa. Eli olethan ystävällinen ja kyselet vaikka Wilman kautta oppilaiden vanhemmilta luvan julkaisuun. Oppilaan nimen ja koulun julkaisen jos sitä toivot:)

    Mukavaa sanataiteilua kaikille!

    Toivotteleepi: Tibu

    VastaaPoista