tiistai 23. syyskuuta 2014

Ti/ Sanataideviikko 2014

Kuva: Tibu Borgstén

T I I S T A I N A /  (sivuilla kävi 121 lukijaa)

Tiistain sanoiksi luokka kirjasi yhteiseen listaamme: Kisaan - neljä - turnaus - kuolimme - sieneen - eksyttiin- sieniä - Dorcas - pastaa - taateli - puhki - hauskaa sekä Kuskus. Lista muodostui viiden oppilaan viikonlopun kirjoitelmista sekä yhden oppilaan ulkomaan matkakertomuksesta. Listaa voi hyödyntää monipuolisesti, sanojen maistelussa, taivuttelussa, luvassa kirjoittamisessa yms. yms.

Tänään oli opella kuva, jonka päähenkilö äänestettiin Kurtiksi. Jokainen oppilas pyrki käymään vuorollaan kirjoittamassa pitkään valkoiseen paperirullaan 3-5 lausetta jatkaakseen Kurtin tarinaa.Vuorollaan jokainen luki ensin mitä muut olivat jo kirjoittaneet, ja sitten pohti miten kuljettaa tarinaa eteenpäin. Tässä kuva ja kertomuksemme:

Kuva: Tibu Borgstén

KURT TAITEILEE..

Ulkona satoi, ropisi ja ritisi. Oli sellainen tylsä päivä, jolloin mikään ei maistunut. Kaikki tuntui harmaalle. Kurt mietti mitä voisi tehdä näin sateisena päivänä? Sitten hän keksi, että voisi tehdä vanhasta mummon tuolista taideteoksen! Kurt aloitti liimaamaan. Hän liimasi erivärisiä lappuja tuoliin. Hän liimasi ja liimasi, kunnes tuoli muistutti jo enemmän taideteosta, kuin tuolia.

Taideteos onnistui, hän totesi, mutta mitä tekisin seuraavaksi? Yhtäkkiä Kurtin vatsa rupesi murisemaan. Jo kolmentoista minuutin päästä hän istui ruokapöydän päässä ja söi kinkkujuusto-voileipää. Leivän jälkeen hän päätti mennä siivoamaan jälkensä.

Siivottuaan Kurttia alkoi väsyttämään. Hän kävi ulkona purossa kylpemässä ja poimi marjoja iltapalaksi. Hän löysikin puolukoita ja muutaman mustikan. Hän palasi ne mukanaan luolaansa, ja
syötyään marjat hän meni kiltisti nukkumaan.

Herättyään Kurt päätti lähteä retkelle. Hän otti ensin mukaansa pientä evästä. Juomapullon ja kännykän jälkeen hän oli valmis matkaan. Hän otti vielä taskulampunkin, koska päätti jäävänsä ehkä yöksi sinne jonnekkin..

Kesken matkaa hän nukahti huomaamattaan. Unessaan hän kohtasi perheensä joiden kanssa hän oli jossakin mahtavilla ostoksilla. Uni oli sekava. Siinä oli kohta jossa kuului ensin musiikkia ja sitten iso pamahdus. Kaikki hänen parhaat ystävänsä olivat mukana unessa, kunnes kuului pamahdus ja hän heräsi juuri hyvästä kohdasta.

Herättyään hän huomasi hirvittävän suuria puita ympärillään sekä trooppisen ilmaston. Oliko joku vienyt hänet yllätysmatkalle hän pohti itsekseen?

Kurt käveli eteenpäin syvään viidakkoon. Siellä hän näki käärmeitä, liskoja, hämähäkkejä ja muita eläimiä. Yhtäkkiä Kurt ilmestyikin jollekkin rannalle, ja näki edessään vain merta. Meressä hyppi iloisia kaloja. Miten iloisia ne olivatkaan, hän tuumaili. Kunpa minunkin ystäväni olisivat täällä, hän ajatteli. Ja silloin tapahtui varsinainen ihme. Sillä kaikki hänen parhaimmat ystävänsä tulivat esille piiloistaan...

Kurt yllättyi todellä paljon ja sanoi ystävilleen " Hei, tehtäisiinkö tänne salainen maja"? Selvä sanoivat ystävät yhteen ääneen. Niin ystävykset alkoivat ahkeroimaan yhdessä. Pikku hiljaa siinä myös alkoi jokaista hieman väsyttää ja nälkäkin kurni vatsassa. -: Hei onkohan meillä yhtään ruokaa, joku kysäisi?

-: Eipä taida olla, Kurt vastasi, ja niin ystävykset lähtivät etsimään itselleen ruokaa. He löysivätkin noin tunnin etsinnän jälkeen paikan jossa oli paljon syötävää. Ja niin he söivät niin paljon kun jaksoivat, kunnes heidän mahansa olivat täynnä ruokaa. 

-:Hei kaverit! huusi Kurt. Mitä? vastailivat ystävät. - Miten me löydämme takaisin kotiin? Ystävykset katselivat toisiaan kunnes he keksivät seurata jälkiä, jotka olivat maassa. He lähtivät matkaan, ja näkivät saalistaja käärmeen etsimässä ruokaa itselleen. Yhtäkkiä se näki Kurtin ja hyökkäsi tämän kimppuun! 

Mutta Kurt kääntyi vaistoimaisesti ja niin käärme osui Kurtin piikeihin. Käärme valitti ja anoi armoa. Kurtin ystävät irroittivatkin ystävällisesti sen Kurtin piikeistä irti. Tämän jännittävän tapahtuman jälkeen Kurt ja hänen ystävänsä jatkoi matkaansa kohti kotia. Lopulta kotona he kertoivat iloisina miten oli yhdessä voittanut vaarat, ja pitivät Kurttia sankarinaan.

Sen pituinen oli Kurtin seikkailut tällä kertaan...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti