maanantai 22. syyskuuta 2014

Ma / Sanataideviikko 2014

Kuva: Tibu Borgstén

MAANANTAINA / (sivuilla kävi yht. 248  lukijaa)

Meidän luokassa viikko alkoi sillä, että "sanapurkkiin" kirjoitettiin kolmelle lappuselle sana, jotka tulivat ensimmäisenä mieleen annetusta aiheesta/teemasta. 

Sitten kuunneltiin kun luokan seitsemän oppilasta lukivat yksi toisensa jälkeen luokan edessä ääneen kirjoitelman jonka aiheena oli " Mitä kivaa koin viikonloppuna". Jokainen lukija luki selvästi, ja piti vihkoa niin, että ääni kulki ja ilmeetkin nähtiin. Koko luokka kannusti lukijoita olemalla aivan hiljaa. Jokainen keskittyi kuuntelemaan joka sanaa tarkasti, sillä kuuntelijoiden tehtävänä oli pomia kuulemastaan yksi sana vihkoonsa. Jokaisen kirjoitelman jälkeen oppilaat antoivat rakentavaa palautetta kuulemastaan. Jokainen oppilas jakoi myös minkä sanan oli poiminut, jotta lukija kykeni tarkistamaan että sana oli oikeassa muodossa. Lopuksi jokainen sai valita sanalistastaan yhden, joka kirjattiin näkyväksi "MAANANTAIN SANAT"- listaan.

Maanantain sanat: sisäfile - löhösin - pekoni - scoottaamaan - jalkapallo - Heureka - Flamingo - ilmapallo - majalle - pantteri - scoottiin - trampalla - sohvalla ja larppausta.



Kuvaamataidon tunnilla päätimme tehdä yhteistoiminnallisesti luokkamme ikkunaan sanataideteoksen, jonka aiheena olisi akvaario. Kerroin opettajana, että tarkoituksena olisi tälläkertaa yhdistää sanataiteilua kuvaamataitoon. Osa oppilaista lähti liikkeelle pohtimalla lausetta, toiset lähti liikkeelle ideoimalla olionsa. Kun sanataideteos oli valmis, se kuvattiin. 



Kemian tunnilla teimme kertaustehtäviä veden olomuodoista, saman aikaan kun yksi kolmen hengen ryhmä oli kerrallaan ulkona kirjoittamassa ja kuvaamassa vaahteranlehteen kirjoittamansa viestin. Osa lehdistä haluttiin viedä kotiin ja osa laitettiin sinitarralla luokkamme oveen kiinni. 


Kuva: Oppilaiden ottama

Ennen kotiin lähtöä opettaja avasi Sanataideviikoille ideoimansa blogin, ja linkitti sen luokkamme omaan blogiin, jotta voimme kotona tutustua mitä tehtäviä sieltä haluamme tehdä. Jokainen kirjasi myös opettajan antamaan SANATAIDEVIIKON  monisteeseen mitä tänään maananataina tehtiin.


Kuva: Oppilaiden ottama

Luokan mielestä blogissa näytti olevan monta mielenkiintoista tehtävää, josta vastakohtien tehtävä näytti kiinnostavan erityisesti.  Opettajan sähköpostiin oli ilmestynyt päivän aikana seitsemän viestiä, jotka sisälsivät " sanataidepostia" muista kouluista/ luokista, lämmin kiitos yhteistyöstä. Tästä on hyvä jatkaa...

Kuva: Oppilaan ottama
     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti