torstai 25. syyskuuta 2014

To/ Sanataideviikko 2014

Kuva: Tibu Borgstén / Jaettu ilo on suurempi ilo.

TORSTAINA /(sivuilla käynyt tänään 112 lukijaa) 


Tänään luokassamme keräiltiin ensin "Torstain sanat" ja kirjoitettiin viimeisen kerran "Vaaralliset sanat" hillopurkkiin sanoja. Sitten nostimme sieltä yhden sanan kerralla ja oppilaat saivat keksiä lauseita purkista nostetuista sanoista. Oppilaat pitivät tehtävästä ja käsiä oli koko ajan pystyssä "osallistumisen" merkkinä.

Päivän aikana luokassamme vieraili myös koulun nuorempia oppilaita, ja saimme kuulla kun kolmasluokkalaiset lukivat meille ääneen omatekoisia runoja. Ne olivat verrattoman ihania, ja annoimme niistä lämmintä palautetta. Totesimme, että oppilaat olivat todella tehneet hienoa työtä, sillä runojen väsääminen ei ole helpoimmasta päästä. 

Kuva: Tibu Borgstén/ ..kyllä lapset on sitten luovia ;)

Luimme sitten ääneen oman yhteistoiminnallisesti kokoamamme tarinan "Kurt" siilistä, johon oppilaat olivat kuvan pohjalta saanut punoa tarinaa 3-5 lauseen verran/ oppilas. Kurtin tarina löytyy täältä blogista myös.

Ehdimme vielä kirjoittaa oman keksityn lauseen taululle, ja sitten vaihdoimmekin oman lauseen jonkun muun keksimän lauseen kanssa omaksi "otsikoksi" kirjoitelma kotitehtäväksi kotiin.

Oppilaiden toiveesta teimme hetken draama harjoituksia, joissa oppilas keksii lauseen ja sanoo sen saman lauseen kolmella eri tavalla. Tänään nuo kolme eri tapaa olivat: Sirkus Pellenä, jääukkona sekä robottina. 

Iltapäivällä osa oppilaista ehti vielä lukea omaa valitsemaansa kirjaa hetken ja kuunnella kun aloitin lukemaan oppilaiden valitsemaa ääneenlukukirjaa, eli Lindgrenin Ronja Ryövärintytärtä. 

Ennen kotiin menoa näytin oppilaille "Taika-avainta" ja he saivat loihtia siihä kolme lausetta. Ensimmäisen tuli olla faktaa (eli totuudenmukainen) ja kaksi jälkimmäistä sai olla fiktiota (mielikuvituksellista). Päivä oli antoisa!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti